Με σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση, ελλείψει απαρτίας, συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου, το δημ.συμβούλιο Σάμου, με πολλά τυπικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και σχεδόν μιάμιση ώρα αφιερώθηκε στην διαδικασία των ανακοινώσεων και ερωτήσεων. Η απαρτία επιτεύχθηκε στις 7.55 περίπου, με την άφιξη-αστραπή του κ.Κώστα Βογιατζή, που συμπλήρωσε τον μαγικό αριθμό 17 για να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αποχωρώντας αμέσως μετά το «παρών», με συνέπεια να υποβάλλει ένσταση ο δημ.σύμβουλος της ΑΚΙΣ κ.Σίμος.

Το σώμα τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντα πρώην δημάρχου Τηλαύγη Δημητρίου, για τον προσωπικότητα του οποίου αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Δήμαρχος.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την ανακοίνωση από τον πρόεδρο δύο θεμάτων προ ημερησίας που εγκρίθηκαν και ακολούθησε η διαδικασία ανακοινώσεων προς το σώμα και ερωτήσεων από τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Θέμα προέκυψε για την συζήτηση του 21ου θέματος για ένταξη σε ένα πρόγραμμα της περιφέρειας για την ανακύκλωση, που έδωσε εξηγήσεις η πρ/νη του τμήματος προγραμματισμού κ.Αγγέλα Καζάκου και ψηφίστηκε η συζήτησή του κατά πλειοψηφία.

Ο Δήμαρχος έκανε ενημέρωση για την επιστολή Βίτσα και τις απαντητικές του επιστολές, καθώς και για το θέμα του ΦΠΑ.Τοποθετήθηκαν στα θέματα οι επικεφαλής των παρατάξεων.Ο κ.Σίμος είχε διαφορετική άποψη σχετικά με το θέμα του ΚΥΤ και κατά την τοποθέτησή του, υπήρξαν πολλές εντάσεις, με αναφορά και σε παλιό δελτίο ειδήσεων της Σαμιακής Τηλεόρασης.Ο Δήμαρχος απάντησε στις αιτιάσεις του.

Ερωτήσεις αρκετές για διάφορα ζητήματα υπέβαλλε η μείζων αντιπολίτευση δια του κ.Τριανταφύλλου, στις οποίες απάντησε ο Δήμαρχος και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ.Καραγιαννίδης.

Η διαδικασία πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έληξε με μια ενδο-Καρλοβασίτικη κόντρα,μεταξύ του αντιδημάρχου κ.Καλατζή και του δημ.συμβούλου της πλειοψηφίας κ.Διακοσταμάτη και μείζονος μειοψηφίας κ.Λεμονή, σχετικά με το θέμα του κλαδέματος ή της κοπής κάποιων δένδρων, από πλευράς αντιδημάρχου, που έχει απασχολήσει ευρέως τελευταία τα Μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια το σώμα εισήλθε στην συζήτηση των 37 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.