Δεύτερη φορά σε διάστημα  ενός μήνα επισκέφτηκε την Σάμο ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μπαλάφας .

Ο κ. Μπαλάφας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Σάμου για να συζητήσει με τους υπευθύνους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα σε σχέση πάντα με την  προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και κατά πόσο επιβαρύνουν την ήδη προβληματική λειτουργία του τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά που υπάρχουν με τους μετανάστες.

Επίσης ο κ. Μπαλάφας επισκέφτηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής  προκειμένου να διαπιστώσει την ομαλή πρόοδο των εργασιών  αντικατάστασης των σκηνών με νέους οικίσκους ενώ τόνισε την αναγκαιότητα εύερσης λύσης στο πρόβλημα της προσωρινής μεταφοράς των μεταναστών σε άλλον χώρο ώστε να δημιουργηθεί η περίκλειστη δομή στο υπάρχον κέντρο για τους παραβατικούς.

Οκ. Μπαλάφας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους  ενώ δεν είχε συναντήσεις  με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  σε επόμενη επίσκεψή του όταν θα υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα ενημερώσει τα ΜΜΕ. Ο κ. Μπαλάφας  δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν στο hot-spot ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να έρχεται στο νησί πολύ συχνά ίσως και μια φορά τον μήνα.

Τέλος ο κ. Μπαλάφας  συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου Νίκο Κακλαμάνη  παρευρέθηκε σε συνάντηση  στελεχών του κόμματος προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες  πολιτικές εξελίξεις.