΄Αλλη μια επίσκεψη σε παραγωγική μονάδα του νησιού πραγματοποίησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από τον γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Σταματούλη. Μαζί του και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κυριαζής και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαθαραίων κ.Κώστας Παπασταματίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της οικογένειας Χατζησταματίου, του Κώστα και της Βασιλικής Χατζησταματίου, έξω από τους Σπαθαραίους και πριν τον οικισμό “Κυργιάννη”. Η οικογένεια Χατζησταματίου παράγει ό,τι θα μπορούσε να επιθυμήσει κανείς από ντόπια προϊόντα και θα μπορούσε επάξια να εκπροσωπήσει τα σαμιώτικα παραδοσιακά προϊόντα οπουδήποτε. Στο “τραπέζι” της οικογένειας κρασιά(ρετσίνα, λιαστό, γλυκό, ξηρό και σούμα), μέλι και προϊόντα μελιού, υπέροχο  πετιμέζι, ελιές, λάδι και προϊόντα λαδιού και ένα σωρό άλλα, με την αυθεντικότητα της ανόθευτης παραγωγής, αλλά και το μεράκι της συσκευασίας και της εμφάνισης. Μιλώντας στην κάμερα της Σαμιακής Τηλεόρασης ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε περήφανος για τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, που εντάσσονται σε προγράμματα για την απόκτηση μέσων και εργαλείων και την αυξανόμενη χρόνο με τον χρόνο παραγωγή και διάθεση προϊόντων σαμιακής ονομασίας προελεύσεως. Ο κ.Κώστας Χατζησταματίου και η αδελφή του Βασιλική, ευχαρίστησαν τον αντιπεριφερειάρχη και την συνοδεία του, για την επίσκεψη και δήλωσαν ικανοποιημένοι, αλλά και έτοιμοι να προχωρήσουν παραπέρα την δραστηριότητά τους, με την δημιουργία εκθετηρίου στο χωριό των Σπαθαραίων και άλλες ενέργειες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή τον χώρο των κυψελλών με τα μελίσσια, αλλά και τον αποθηκευτικό χώρο του εξοπλισμού της οικογένειας.

Ο αντιπεριφερειάρχης, με όσους τον συνόδευαν μετέβη στη συνέχεια στην πλατεία των Σπαθαραίων, στο μοναδικό καφενείο του χωριού, όπου συζήτησε με κατοίκους για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, υποσχόμενος να κάνει ότι εμπίπτει στην αρμοδιότητά του για την καλυτέρευση των συνθηκών άσκησης της αγροτικής απασχόλησης.