Μετά τα χρόνια της πανδημίας και έναν φονικό και καταστροφικό σεισμό, για την πάνω παλιά πόλη, οι άνθρωποι του Π.Σ. Βαθέος ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ , πιστοί στις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου μας, επανήλθαν φέτος με δύο δρώμενα. Την καθιερωμένη Αποκριάτικη Περαντζάδα, που φέτος ξεκίνησε από το προαύλιο των Γυμνασίων της πόλης και περνώντας από τον εμπορικό και τον παραλιακό δρόμο κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου στήθηκε ένας χορός για το καλό. Με κέφι, με χιούμορ, με σκωπτική διάθεση οι τσαμπουνιέρηδες Μανώλης Λεβισιανός, Κώστας Παπαχριστοδούλου-Γκελέσος, Γιάννης Μαργαρώνης και οι λιλιπούτειοι, της τέταρτης γενιάς, διασκέδασαν τον κόσμο.

Στις 14.00 το μεσημέρι, ξεκίνησε το δρώμενο του Καδή στο προαύλιο των Γυμνασίων, με τις δίκες των αιρετών και υποψηφίων, που πλήρωσαν τζερεμέ για τις ανάγκες του συλλόγου, με έναν απολαυστικό Μ.Φραντζή στο ρόλο του Καδή και τον  Μ. Βουγιούκα στο ρόλο της σέξι Καδήνας, ενώ φέτος υπήρχε και στην περαντζάδα αλλά και επί σκηνής και δεύτερος Καδής, αυτός των Σπαθαραίων, αφού το πρωτοπόρο χωριό του δρώμενου, εγκατέλειψε, ας ελπίσουμε όχι οριστικά, την ετήσια αυτή προσπάθεια. Τα σκέτς που παρουσιάστηκαν ήταν ευρηματικά από τους “ηθοποιούς” του συλλόγου με πρωταγωνίστρια την ακούραστη και αξεπέραστη Μαριγούλα Τακτικού.

Στο τέλος κι αφού αναγνώστηκαν τα ψηφίσματα, ο πρόεδρος του συλλόγου Μ.Φραντζής, ευχήθηκε του χρόνου ο Καδής να παρουσιαστεί στον φυσικό του χώρο, στο δημ.σχολείο Βαθέος, ενώ οι εξεγερμένοι φέτος είχαν διπλή δουλειά, αφού κρέμασαν αντί για έναν, δύο Καδήδες, στην μπασκέτα του προαυλίου.