Το πάντα φωτεινό αστέρι του Πόντου, της ιστορίας, της ακμής, των διωγμών και του ξερριζωμού, αλλά της άσβεστης μνήμης και της συνέχειας, κατάφερε να αναδείξει μέσα από μια πολύ προσεγμένη, πλούσια σε κείμενα, βίντεο, έθιμα και φυσικά χορούς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με την συνεχή αναβάθμιση των  αναφορών και των αφιερωμάτων του, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο και το μεράκι που «αναβλύζει» σε κάθε ευκαιρία.

΄Εγιναν αναφορές στην ποντιακή ενδυμασία, την ιστορία, το έθιμο των Μωμόγερων, τα έθιμα του γάμου, την ποντιακή διάλεκτο και παρουσιάστηκαν  δεκαπέντε χοροί που αποδόθηκαν τέλεια από τους χορευτές του συλλόγου υπό την καθοδήγηση της κας Λούλας Κάϊλα. Τις παρεμβάσεις έκαναν οι κυρίες Κάτια Καλύβα, Αγγελική Κουλούρη και Λούλα Κάϊλα, ενώ την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Φραντζής. ΄Επαιξαν οι μουσικοί Χρήστος Φερενίδης, ποντιακή λύρα, Στέλιος Βαρβάκης, νταούλι και ο Μανώλης Λεβισιανός, τσαμπούνα.

΄Ηταν μια παράσταση απόδοση τιμής και μνήμης στα χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την οποία χαιρέτισε και ο καθηγητής Φάνης Μαλκίδης, που αγωνίζεται χρόνια παγκοσμίως για την αναγνώριση από όλο και περισσότερες χώρες της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στην σελίδα μας στο Facebook