Ο Τουρισμός κι όχι μόνο αυτός αλλά και κάθε ένας ντόπιος ή επισκέπτης συνάντησε, γνώρισε, θαύμασε και αγόρασε τα τοπικά προϊόντα της ευλογημένης Σαμιώτικης γης και της έμπνευσης των ανθρώπων της δημιουργίας. Το τριήμερο «Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή» που εμπνεύστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και συνδιοργανώθηκε μαζί με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, στέφθηκε από επιτυχία, αλλά κυρίως έδωσε φτερά σε όσους δημιουργούν στο νησί και ελπίδες σε όσους αγαπούν το νησί και θέλουν να το δουν να βγαίνει μπροστά παντού.

Η δεύτερη βραδιά είχε τρεις ομιλίες-τοποθετήσεις, για το ούζο, για το μέλι και για την παιδική διατροφή από τους υψηλούς καλεσμένους τον ΄Αρη Σκλαβενίτη, καλύτερο sommelier του 2016 και τους Μίλτο Καρούμπα και Τάσο Πρωτοψάλτη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας και Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας αντίστοιχα. Στη συνέχεια μαγείρεψε η κα Αλεξάνδρα Μαγκλή από το Tinos Food Festival,το  γαστρονομικό γκρουπ του νησιού. Στη συνέχεια το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο περίπτερο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σάμου, όπου έγινε επίδειξη τρύγου του μελιού από τις κυψέλες και δοκιμή επιτόπου από τον αντιπεριφερειάρχη και τους σεφ.

Η τρίτη και τελευταία βραδιά της διοργάνωσης ξεκίνησε με μια «ζωντανή» εκπομπή μαγειρικής, με παρουσιάστρια την Μαρία-Ολυμπιάδα Ολυμπίτη, σαν κι αυτές που κάνει στην ΕΡΤ, με μαγείρισα την κα Φωτεινή Φουρτούνη             από τον Αγιο Κωνσταντίνο. Η Μαρία Ολυμπίτη γνωστή και καταξιωμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, αρχισυντάκτρια της εκπομπής FOCUS με τον Πάνο Χαρίτο και παραγωγός της καθημερινής εκπομπής μαγειρικής»Γεύσεις από Ελλάδα» κέρδισε το κοινό με τις γνώσεις και το επικοινωνιακό της χάρισμα. Την τελευταία βραδιά έκλεισε με συνταγές κοκτέϊλ με βάση το Σαμιώτικο κρασί και κέρασε όλους τους παρευρισκόμενους ο bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκης, που έφτιαξε τρία είδη κοκτέϊλ μπροστά στους θεατές, που έδειξαν μετά να τα απολαμβάνουν.

Την όλη παρουσίαση του τριημέρου έκανε με άνεση και έμπνευση η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου.

΄Ηταν ένα τριήμερο έκθεσης ιδεών, εμπνεύσεων, δημιουργίας, ομαδικής προσπάθειας, που χάρηκαν όλοι, ντόπιοι, επισκέπτες αλλά και οι εκθέτες και που όλοι αναμένουν την συνέχεια και την εξάπλωσή του. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, στην Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους εκθέτες, τους φωτιστές και ηχολήπτες καθώς και την Δυναμική Production του Τάσου Φουντουλάκου, που έστησε με καλαισθησία και οργάνωση τα περίπτερα, καθώς και την εταιρεία γραφικών τεχνών INK House για το εικαστικό μέρος των περιπτέρων