Την πανηγυρική εκδήλωση της Σχολής Εκκλησιαστικής και Βυζαντινής Μουσικής, επί τη λήξει του διδακτικού έτους 2017-2018, πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών την Τετάρτη 20 Ιουνίου το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου. Αγαλλίαση ψυχής οι εκκλησιαστικοί ύμνοι από τις χορωδίες των μαθητών της Σχολής, όλων των ηλικιών, αλλά και δημοτικά-πατριωτικά τραγούδια με ιστορικές αναφορές, από την πλούσια ελληνική παράδοση.

Την εκδήλωση άνοιξε με προσφώνησή του, ο «αρχιτέκτονας» της όλης προσπάθειας και κυρίως του  αποτελέσματος τ.λυκειάρχης κ.Γιώργος Αγγελινάρας, αναφερόμενος στους αποφοιτήσαντες της Σχολής , που διαπρέπουν στα τοπικά αναλόγια αλλά και πανελληνίως, με τις ψαλτικές ικανότητες που απέκτησαν από την φοίτησή τους σ΄ αυτήν.

Πρώτο εμφανίστηκε το τμήμα Καρλοβασίου της Σχολής, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητού μουσικής κ.Γιάννης Ζαχαρίου, που έψαλλε γνωστούς ύμνους, ενώ έγινε ειδική αναφορά στον πάλαι ποτε Μητροπολίτη Σάμου Αθανάσιο Καπουράλη, εκ Πύργου, από δύο μικρούς μαθητές.

Την σκυτάλη πήρε η πολυπληθής  χορωδία της Σχολής, που αποτελείται από άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως από μικρούς μαθητές, που αποτελούν την δύναμη της σχολής για το μέλλον της ψαλτικής τέχνης, αφού φάνηκαν να διαθέτουν τα προσόντα, εκτός από την ελπίδα που δίνει η ηλικία τους.Τους ύμνους και τα δημοτικά τραγούδια προλόγιζε ο καλλίφωνος ιεροψάλτης, φιλόλογος κ.Χρήστος Λάνδρου.

Στο τέλος ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Ευσέβιος, αφού εξήρε το έργο του δασκάλου κ.Αγγελινάρα και τον ευχαρίστησε για την ανιδιοτελή προσφορά του, επέδωκε τους τίτλους φοιτήσεως στους μαθητές εν μέσω επευφημιών του κοινού. ΄Ηταν μια βραδιά ψυχικής ανάτασης, παρουσίασης της σοβαρής προσπάθειας που γίνεται στη Σχολή, αλλά και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής απ΄ όλους, στον δάσκαλο και ακούραστο εργάτη στον τομέα της βυζαντινής μουσικής κ.Γιώργο Αγγελινάρα, που εισέπραξε την εκτίμηση και την αγάπη όλων των παρισταμένων, σε αναγνώριση της μεγάλης του προσφοράς στην τοπική εκκλησία και το νησί μας γενικότερα.