Με τον θεατρικό μονόλογο “Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι” και μια εκπληκτική απόδοση επί σκηνής από πέντε ηθοποιούς, τίμησε η Θεατρική Ομάδα Σάμου, την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που είναι κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου την Παρασκευή 29/3 το βράδυ.  “My name is Rachel Corrie” σε κείμενα των Alan Rickman και Katharine Viner και μετάφραση Νάνσυς Τρικκαλίτη, σε σκηνοθεσία και διασκευή του αειθαλούς θεατρανθρώπου Στέλιου Μάρκου. Επί σκηνής τρεις καταπληκτικές ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ρόλου της Ρέιτσελ Κόρι, από την έμπειρη Δέσποινα Κάϊλα και τα ανατέλλοντα αστέρια της Σαμιακής θεατρικής σκηνής Πηγή Κούβαρη και Σταματία Λουτράρη, με το “βαρύ ύδωρ” της Ελπίδας Νικολαϊδου και την μοναδική ανδρική παρουσία του Τάσου Σαραντίδη.

Συνόδεψαν μουσικά την παράσταση ο Μίλτος Χρυσανθίδης με την κιθάρα του και η αισθαντική Μαρίλη Λυμπέρη στα φωνητικά, αποδίδοντας τρία τραγούδια-ύμνους στην ειρήνη. Ο μονόλογος περιγραφικός της κατάστασης που βιώνουν οι άνθρωποι στην διακεκαυμένη ζώνη της Γάζας, ανάμεσα σε τάνκς, μπουλντόζες και βόμβες.

Στην κονσόλα του φωτισμού ήταν ο Χρήστος Ζιάβρος, με την υποστήριξη του Γιώργου Κωνσταντινίδη. ΄Ολα αυτά στην αίθουσα του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου, τον χώρο που μπορεί να μην λειτούργησε ακόμη επισήμως, αλλά που η νοσταλγία της Θ. Ο. Σάμου ζωντάνεψε, αφού ήταν πολλά τα χρόνια και ο αγώνας δημιουργίας και ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου στο νησί μας, απ΄ αυτήν και τις άλλες ομάδες πολιτισμού.