Ο τουρισμός πράγματι συνάντησε τα τοπικά προϊόντα του νομού, αφού είχε από πέρυσι ανανεώσει το ραντεβού του για το φετινό τριήμερο 10-12/8/2018. Περισσότερες συμμετοχές φέτος, περισσότερα περίπτερα, περισσότερα προϊόντα έμπνευσης και δημιουργίας, αλλά και καλαισθησίας όσο αφορά την έκθεσή τους.

Λάδι, κρασί, μπύρα,μέλι, μαρμελάδες, φυσικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, τυριά και προϊόντα γάλακτος. Από περίπτερο σε περίπτερο εναλάσσονταν οι εκπλήξεις για όσους κατέβηκαν την πρώτη μέρα(Παρασκευή) στην ομορφότερη προκυμαία του νησιού. Μεταξύ αυτών υψηλοί επισκέπτες η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου Χριστιάνα Καλαογήρου, που δείχνει την εκτίμησή της στον νομό μας έμπρακτα, που δοκίμασε ό,τι της προσφέρθηκε από τους παραγωγούς,συνοδευόμενη από τους αντιπεριφερειάρχες Νίκο Κατρακάζο, που εμπνευστηκε και υλοποιεί για δεύτερη χρονιά αυτή την μεγάλη διοργάνωση, που είναι πάντα δίπλα στους παραγωγικούς πολίτες του νομού και Γιώργο Κυριαζή με την διπλή ιδιότητα και του προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου, που συνδράμει κάθε παραγωγική προσπάθεια, ο κ.Ταξίαρχος Σάμου, πάντα παρών σε κάθε καλή στιγμή του τόπου μας,τους εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ.κ.Καρούμπα και Πρωτοψάλτη, μαζί με τον δικό μας master chef Λάμπρο Βακιάρο που του ανήκει η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης.

Παρόντες όμως για την επιτυχία του δρώμενου του πατήματος των σταφυλιών στο 25 τ.μ. πατητήρι που στήθηκε στην παραλιακή και την παρασκευή της πατροπαράδοτης μουσταλευριάς, τα μέλη του Π.Σ.Βαθέος Κ.Λαχανάς και του χορευτικού ομίλου ΧΟΡ.Ο.Σ. και… το πάτημα ξεκίνησε, ο μούστος έρευσε στο παρακείμενο δοχείο, κι από το ειδικό καταθλιπτικό μηχάνημα η ποσότητα παραδόθηκε για την παραγωγή της μουσταλευριάς, στις δύο πλέον αρμόδιες Μαριγούλες, Τακτικού και Τζιβανάκη με καταγωγή από το σταφυλοχώρι των Βουρλιωτών. Στη συνέχεια οι δύο υψηλοί προσκεκλημένοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μαγείρεψαν μπροστά στο κοινό που είχε κατακλύσει από νωρίς τον χώρο της κεντρικής σκηνής των δρώμενων. Τα δύο χορευτικά σχήματα χόρεψαν χορούς σχετικούς με το κρασί, με την εγνωσμένη πλέον ικανότητά τους.

Τα εύσημα επίσης πρέπει να αποδοθούν σε όσους δούλεψαν για τα οργανωτικά και τις λεπτομέρειες, στην εταιρεία INKHOUSE-ΔΥΝΑΜΙΚΗ καθώς και στην εταιρεία STERKER για την ηχητική κάλυψη.

Το ραντεβού του τουρισμού με τα τοπικά μας προϊόντα είναι για απόψε Σάββατο, που ο master chef  Λάμπρος Βακιάρος θα παρουσιάσει την πρότασή του για ένα διαφορετικό σαμιώτικο πρωϊνό που επάξια μπορεί να αντικαταστήσει τα τετριμμένα, ενώ συμβάλλει με το σχετικό ντοκιμαντέρ του ο διακεκριμένος συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης. Η διοργάνωση κλείνει την Κυριακή το βράδυ με πολλές εκπλήξεις και με δεδομένη την επιτυχία.

Φωτογραφίες από την πρώτη μέρα στην σελίδα μας στο Facebook