Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12/8 το βράδυ, η διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας και του Επιμελητηρίου Σάμου με τον ελπιδοφόρο τίτλο «Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή». Κι ήταν μια συνάντηση ουσίας και… ουσιών, γεύσεων και έμπνευσης, απόφασης για δημιουργία και προώθηση του νομού τα επόμενα χρόνια. ΄Ηταν σαν μια υπόσχεση που δόθηκε αμοιβαία από τους προαναφερόμενους φορείς, τους παραγωγούς των νησιών του νομού, των νέων των ασχολούμενων με τις σύγχρονες καλλιέργειες και την βελτίωση των υπαρχόντων, όλων αυτών που συνθέτουν την κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας και οδηγούν τον τόπο σε ένα καλύτερο κι ελπιδοφόρο μέλλον. Η επιτυχία της διοργάνωσης δεν ήταν κανενός μεμονωμένα ήταν όλων όσων πίστεψαν στον θεσμό και μετέτρεψαν την όρεξη και το μεράκι τους σε μια γιορτή γεύσεων και παράδοσης,σε μια κοινή αντίληψη και πορεία για το μέλλον, που δεν μπορεί παρά να είναι ευοίωνο.

Η τελευταία βραδιά του τριημέρου στην κεντρική σκηνή,ήταν αφιερωμένη σε ένα προϊόν καθαρά Σαμιώτικο, συνδεδεμένο με την παράδοση και τα ήθη του τόπου, την λίρα ή γλυκοκολοκύθα και τα ονομαστά μπουρέκια της Σάμου. Πρωταγωνίστρια η 67 κιλών κολοκύθα, που παρήγαγε ο κ.Γιώργος Ελευθερόγλου, πρόεδρος της Δ.Κ.Μυτιληνιών και η οποία εκτέθηκε σε περίοπτη θέση στην εξέδρα. Τα μπουρέκια ανέλαβε να φτιάξει και να κεράσει το κοινό η κ.Μαίρη Τζογανάκη με τους τρεις βοηθούς της, τα οποία ήταν υπερνόστιμα. Στη συνέχεια την μαγειρική της τέχνη παρουσίασε η κ.Μαρία Σερασκέρη, με πιο σύγχρονα υλικά.

Αξίζει να αποδοθούν τα εύσημα καταρχήν στους δεκάδες παραγωγούς που εξέθεσαν τα προϊόντα τους, στα περίπτερα κατά μήκος της πιο όμορφης προκυμαίας και κέρασαν τους επισκέπτες με αυτά αλλά κυρίως με το χαμόγελό τους, στην Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, που έδειξε επί τριήμερο την αγάπη της για τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους, στον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο και τους συνεργάτες του, στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, στους εκλεκτούς προσκεκλημένους εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, στον Λάμπρο Βακιάρο, στον διακεκριμένο δημοσιογράφο και παραγωγό Σωτήρη Δανέζη,στις εταιρείες INKHOUSE-ΔΥΝΑΜΙΚΗ που φρόντισαν όλες τις λεπτομέρειες , την εταιρεία STERKER  για τα του ήχου, και σε όσους ακόμη έβαλαν το λιθαράκι τους για την επιτυχία και φέτος, αυτού του μεγάλου εγχειρήματος. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Φωτογραφίες από την τελευταία ημέρα στην σελίδα μας στο Facebook