Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00, η 79 ΑΔΤΕ στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εθνική Επέτειο της 28 Οκτωβρίου 1940, διοργάνωσε μια υπέροχη  εκδήλωση στο χώρο του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με τίτλο «Οι Σαμιώτες γράφουν ιστορία, το έπος του ΄40 και η δράση του 18ου Συντάγματος Πεζικού Σαμίων». Η εκδήλωση ήταν άψογη οργανωτικά και εμπνευσμένη και  περιελάμβανε έκθεση μουσειακού στρατιωτικού υλικού και φωτογραφίας, επετειακές ομιλίες για το έπος του ΄40, τη δράση του 18ου
Συντάγματος Πεζικού Σαμίων και του Υποδιοικητή του Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ)
Χαράλαμπου Κεφαλόπουλου, για το έργο του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας
Ειρηναίου και συναυλία της Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ με τη συμμετοχή
της παιδικής χορωδίας του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σάμου.
   Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα ο Ταξίαρχος Δ/τής της 79 ΑΔΤΕ κ.Κωστάκης.
     Στην αρχή προβλήθηκε σύντομο βίντεο για την έναρξη του πολέμου. Για την δράση του 18ου Συντάγματος Πεζικού Σαμίων μίλησε ο Ταγματάρχης(ΔΒ) κ.Αναστάσιος Παππάς, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε στο βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.Ευσέβιος, που μίλησε για την προσωπικότητα, την εθνική δράση και τον ενωτικό ρόλο του μητροπολίτη Σάμου Ειρηναίου, ενώ για τον Αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπο Κεφαλόπουλο, μίλησε ο Επίλαρχος-εκπρόσωπος τύπου της 79 ΑΔΤΕ Ιωάννης Καλιός. Το μουσικό μέρος της βραδιάς ήταν καταπληκτικό και συγκίνησε το κοινό. Με παράλληλες αφηγήσεις από δύο πόντιουμ, από τον Υπολοχαγό(ΤΧ)Ελευθέριο Κατόπη και την Ανθυπασπιστή(ΥΠ)Ειρήνη Καζαντζίδου, με την εγγύηση της διεύθυνσης ορχήστρας από τον λοχαγό Δημήτρη Πράπα και την διδασκαλία της χορωδίας των μαθητών του 1ου και 2ου Γυμνασίου από τον Καθηγητή Γιώργο Κουμαραδιό, το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Ο Γιώργος Κατέρης και ο Εμμανουήλ Ζέρβας δύο εκπληκτικοί σολίστ, στα τραγούδια της νίκης και τα σχετικά με το έπος.
   Στο τέλος ο κ.Ταξίαρχος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους απογόνους του αντισυνταγματάρχη Κεφαλόπουλου, στον Μητροπολίτη, στον κ.Κουμαραδιό και την κ.Κατερίνα Κατσαμπά.
Την επετειακή εκδήλωση παρακολούθησαν  ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, η Στρατιωτική ηγεσία του τόπου (Διοικητές Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας), αντιπροσωπεία του Κλήρου,  Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, φορείς του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου.