Την «ανάμιξη» της 79 ΑΔΤΕ στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του νησιού την αισθανθήκαμε το πρώτον επί θητείας του κ.Χαράλαμπου Λαλούση, νυν διοικητή της Σ.Σ.Ε. Για να ακολουθήσουν πλείστες όσες εκδηλώσεις επί θητείας των επόμενων Ταξιάρχων, μέχρι το πιο πρόσφατο δείγμα, επί θητείας του νυν κ.Κουρή, που συνέβη την Τετάρτη το βράδυ στον υποβλητικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Πυθαγορείου. «Νότες αγάπης» από έναν οργανισμό και από ανθρώπους που η κύρια αποστολή τους είναι η υπεράσπιση της πατρίδας και είναι εκ φύσεως σκληρή. Την Τετάρτη 18/7 το βράδυ όμως γνωρίσαμε την συναισθηματική, την καλλιτεχνική, την ανθρώπινη πλευρά των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Με μια άρτια καθ΄ όλα εκδήλωση, με την σύμπραξη Σαμίων και όχι μόνο καλλιτεχνών, μας άνοιξαν την καρδιά τους, μας έδειξαν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και το απόθεμα πολιτισμού, που το χάρισαν απλόχερα σε όλους τους παρευρισκόμενους, που κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο, δείγμα συνεκτικότητας και εκτίμησης μεταξύ λαού και στρατού. Η συνεκτική ύλη ήταν οι μουσικές και τα τραγούδια, επιλεγμένα ένα-ένα, ταιριασμένα σε κάθε φωνή, με την επαγγελματική ενορχήστρωση και διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Στρατιωτικής Φιλαρμονικής της 79 ΑΔΤΕ, εξαίρετου μουσικού κ.Δημήτρη Πράπα(με την σύμπραξη του Γιώργου Λιάπη), που μας μάγεψε με την τρομπέτα του και το αρμονικό μουσικό σχήμα από τους: Αντώνη Σκανδάλη στα ντράμς,τον Μανόλη Ετοίμου στο πιάνο,τον Γιώργο Λιάπη που έπαιξε μπουζούκι, κιθάρα και τραγούδησε,τον Γιώργο Κατέρη, στο αρμόβιο και το τραγούδι και τον Γιώργο Βλαχάκη στη κιθάρα. Οι Σάμιοι καλλιτέχνες που για πρώτη φορά συνέπραξαν όλοι μαζί στη σκηνή,τα «ασημικά» μας, αποδεικνύοντας την καλλιτεχνική δυναμική του νησιού μας και την υψηλή ποιότητα ήταν η «γλυκόφωνη»Χρυσούλα Κρητικού, η αισθαντική Μαρίλη Λυμπέρη, η υψίφωνος Δήμητρα Τσακανιά,το νέο φαινόμενο της Σαμιακής μουσικής σκηνής Παναγιώτης Παναγάκης,ο μελωδικότατος Πέτρος Κεδράς, η υπέροχη Γεωργία Παχυνάκη, η καταπληκτική Φιλιώ Σαράντου και οι μουσικοί Γιώργος Κατέρης και Γιώργος Λιάπης. Οι εκπλήξεις της βραδιάς όμως δεν ήταν μόνο γύρω από»Νότες Αγάπης», είχε απαγγελίες και θεατρικό δρώμενο. Η γνωστή από την Θεατρική Ομάδα Σάμου ηθοποιός Ελπίδα Νικολαϊδου, ερμήνευσε αποσπάσματα από τον θεατρικό μονόλογο «…και Ιουλιέτα» του ΄Ακη Δήμου, με την υπόκρουση του»βάλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκη. Στο θεατρικό δρώμενο-έκπληξη, υπό τους ήχους του «Σταθμού» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα εμφανίστηκαν οι μικροί Γρηγόρης Καλιός και Ιωάννα Ξεφτέρη, καθώς και η Χριστίνα Χαρτζανιώτη της Θ.Ο.Σάμου. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε,φανερώνοντας για πρώτη φορά και το ταλέντο του στην απαγγελία,διαβάζοντας αποσπάσματα από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη, από το «ο πληθυντικός αριθμός» της Κικής Δημουλά, από το «Η θάλασσα» του Ντίνου Χριστιανόπουλου και το «Σε πλάθω λίγο-λίγο κάθε νύχτα» του Μιχάλη Γκανά, ο επίλαρχος Γιάννης Καλιός.

Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Αρχιτέκτων Μηχανικός της 79 ΑΔΤΕ ΜΥ Α΄ Γαρυφαλλιά Γκουντάρα.

Θα περιμένουμε και τις επόμενες εκδηλώσεις του ζεστού μας καλοκαιριού, για να συγκρίνουμε, αλλά σίγουρα αυτή η εκδήλωση θα είναι από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις που μας επεφύλασσαν οι άνθρωποι της Ταξιαρχίας.

Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν ο Ταξίαρχος Δ/τής της 79 ΑΔΤΕ κ.Κουρής και ο Δήμαρχος Σάμου κ.Αγγελόπουλος, ενώ παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ.Κυριαζής.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο Facebook