Στην Μάκρη και το Λιβίσι, τις δύο πόλεις της Λυκίας, όπου έζησαν χιλιάδες Ελλήνων που ξεριζώθηκαν με την Μικρασιατική καταστροφή ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση της ΄Ενωσης Μικρασιατών Σάμου την Κυριακή 21/7 του βράδυ στον αύλειο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου.

“Μάκρη & Λιβίσι Χθές, σήμερα, Αύριο” ήταν ο τίτλος, με τη παρουσίαση ιστορικών στοιχείων για τη περιοχή της Λυκίας και τη σημαντική παρουσία των Ελλήνων στη Μάκρη και το Λιβίσι .Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας Ιστορικών Ερευνών “ΛΥΚΙΑ” κ.Κώστας Κατσιγιάννης επίτιμο μέλος και ο κ.Τάσος Κακλαμάνης ιδρυτής της εταιρίας.

Πρώτος παρουσίασε ιστορικά στοιχεία σε διαφάνειες από την ζωή στις δύο πόλεις, για τους τόπους μετεγκατάστασης των προσφύγων Μακρινών και Λιβισιωτών, ενώ ακολούθησε ο κος Κώστας Κατσιγιάννης, του οποίου η σύζυγος έχει καταγωγή από το Λιβίσι και την Σάμο.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της ΄Ενωσης κα Αννα Ψαρρά-Ασβεστά, που στο τέλος δέχθηκε τα δώρα των δύο προσκεκλημένων και ανταπέδωσε με το δώρο εκ μέρους του Δ.Σ. Η προσέλευση υπήρξε αθρόα και τα καθίσματα αποδείχτηκαν ελλιπή και κάποιοι παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι.