Μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων διοργάνώσαν την Κυριακή, 25 Ιουνίου, στις 19.00, στο θέατρο Αι Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ, το τοπικό τμήμα της ΄Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η μη Κυβερνητική Οργάνωση Save the Children, η Μετάδραση, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης  και άλλοι φορείς.
Συμμετείχαν η Μουσική Παρέα Σάμου, το συγκρότημα Σαμάν και ο Π.Σ. Βαθέος Καπετάν Λαχανάς.

Στον χώρο πάνω από το θεατράκι, είχε στηθεί πάγκος με διάφορες λιχουδιές, που τιμήθηκαν δεόντως απ΄ όλους στο διάλειμμα μεταξύ των μουσικών σχημάτων.

Το πρόγραμμα άνοιξε ομάδα προσφύγων και μεταναστών, περίπου 12 άτομα, που έπαιξαν και τραγούδησαν σκοπούς από τις πατρίδες τους καθώς και τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο.

Στη συνέχεια την σκηνή «κατέλαβε» η Μουσική Παρέα Σάμου, που παρουσίασε μέρος της φετινής της δουλειάς με αρχοντορεμπέτικα και τον τίτλο «Θα γυρίσει κι ο τροχός», καταχειροκροτούμενη από τους παριστάμενους.

Την βραδιά συνέχισε το παραδοσιακό συγκρότημα Σαμάν, με αυθεντικούς ανατολίτικους ήχους, υπό τους οποίους χόρεψε και μικρό χορευτικό τμήμα του Π.Σ. Καπετάν Λαχανάς τρεις μικρασιάτικους χορούς. Το κέφι των ανθρώπων αυτών ήταν έκδηλο, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και τους ψυχαγωγεί ανεξαρτήτως είδους. 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στην σελίδα μας στο Facebook