Μια τέλεια παράσταση απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή 10/5 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Ενιαίου Λυκείου Σάμου, από την θεατρική ομάδα των παιδιών, με το κλασικό έργο του πάλαι ποτε μεγάλου διδύμου Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της εμπνευσμένης Αλίκης Μαμουλή και την βοήθεια των καθηγητριών Βίκυς Παπαδοπούλου και Στέλλας Ιωαννίδου.

Το έργο γνωστό και από τα αθηναϊκά θέατρα, αλλά κυρίως για μας εδώ από την κινηματογραφική μεταφορά του, από το ζευγάρι Στέφανου Ληναίου και ΄Ελλης Φωτίου και την σύμπραξη καλών αείμνηστων ηθοποιών όπως ο Γιάννης Μιχαλόπουλος. ΄Ομως το ανέβασμα του έργου από τον θίασο των παιδιών του λυκείου ήταν μια αποκάλυψη για όσους  παρακολούθησαν την παράσταση. Η απόδοση των ρόλων είχε πιστότητα, είχε κέφι, είχε σεβασμό στο κείμενο, τα σκηνικά ήταν άψογα, τα κοστούμια και τα χτενίσματα εποχής εμπνευσμένα. ΄Ηταν μια παράσταση αντάξια όχι μόνο του έργου και των αείμνηστων  δημιουργών του, αλλά και της εμπειρίας της θεατρικής ομάδας του σχολείου, που κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με την ευρηματικότητα, το ταλέντο και τις ικανότητές της.

΄Επαιξαν οι μαθητές Δημήτρης Αμπελίδης, Ελευθερία Γαρουφαλή,Ανέστης Γερολύμου,Κώστας Ιλαρίδης,Νίκος Καριώτογλου,Αγγελική Μοσχονά,Βάλια Νιτσόλα,Κώστας Σαϊμόγλου,Μυρτώ Σαμολαδά,Ιωάννα Στάντζου,Ταρίκ Αζίζ Αλέξανδρος,Βάσω Τατούρη,Κώστας Τζιβάρας και Αλέξανδρος Χένσον, ενώ στο υποβολείο ήταν η Φρίντα Μωραϊτου, στα φώτα η Μαριέττα Ρήγινου,στο μακιγιάζ η Γενοβέφα Γαρουφαλή και Αντιγόνη Χατζηανδρέου, στις κομμώσεις η Χριστίνα Τσιρίγου και τα σκηνικά επιμελήθηκαν η Αριάδνη Φιλιππή και η Δέσποινα Μυλωνά.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται σήμερα Σάββατο 11/5 στις 21.00 στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ.

Φωτογραφίες από την παράσταση στην σελίδα μας στο Facebook