Μια υπέροχη βραδιά απόλαυσαν οι πολλοί τυχεροί που παραβρέθηκαν στην πρώτη βραδιά του εορταστικού διημέρου, στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣΣ στο Μαλαγάρι. Η πρώτη βραδιά είχε τα πάντα, προσεγμένη οργάνωση μέχρι την λεπτομέρεια,πλούσιο μπουφέ, δρώμενα καλλιτεχνικά, έκθεση φωτογραφίας της εμπνευσμένης Φωτογραφικής Ομάδας Σάμου στην πλαϊνή αίθουσα και πρόθυμους τους ανθρώπους του ΕΟΣΣ να υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο κάθε προσερχόμενο.

Την βραδιά άνοιξε-είχε και την όλη παρουσίαση-η κα Μαργαρίτα Ικαρίου, για να ακολουθήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα η παρουσίαση ενός λευκού μοσχάτου κρασιού φετινής εσοδείας, που παρουσίασε και κέρασε σε όλους η κα Ευαγγελία Αργυρού.Χαιρετισμό με αναφορές στην πορεία του ΕΟΣΣ και τα σχέδιά του για το μέλλον, αλλά και πολλές ευχαριστίες απηύθυνε ο πρόεδρος Γιάννης Σκούτας, αναφερόμενος στους συνεργάτες του, στους εργαζόμενους του ΕΟΣΣ και τους αμπελουργούς του νησιού.

Για την συνέχεια το πρόγραμμα είχε παραδοσιακούς χορούς από την Σάμο και την Ικαρία, που παρουσίασε στο κοινό η χορευτική ομάδα του συλλόγου ΙΩΝΙΚΟΣ Καρλοβάσου, κάτω από την επιβλητική “σκιά” των μεγάλων κρασοβάρελων. Η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ΕΥωδήΑ απέδωσε ύμνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ΄όλο τον κόσμο καταχειροκροτούμενη.

Η κα Ελένη Καπλαντζή, από τους Βουρλιώτες στη συνέχεια μαγείρεψε υπό τα όμματα όλων, μοσχάρι ρολό με μαϊντανό και σκόρδο,από μια γνήσια σαμιώτικη παραδοσιακή συνταγή,  που μπόρεσαν οι παρευρισκόμενοι να δοκιμάσουν μαζί με το κρασί τους.

΄Ενα μοναδικό δίωρο μουσικό πρόγραμμα με ακούσματα ελληνικά και ξένα, με την γνωστή ποιότητα και μουσική εμπειρία, χάρισαν στο κοινό η αισθαντική Χρυσούλα Κρητικού και ο τροβαδούρος Μάνος Τσιμιτάκης.

΄Ολα αυτά μέσα σε ένα υποβλητικό ντεκόρ στην “ταβέρνα” του Μουσείου Οίνου, με τα μοναδικά κρασιά του ΕΟΣΣ, με την αφθονία των κερασμάτων και με το χαμόγελο και την δεκτικότητα των ανθρώπων του ΕΟΣΣ, του προέδρου Γιάννη Σκούτα, του εμπορικού διευθυντή Τίτου Φραντζή, την υπεύθυνης επικοινωνίας Μαργαρίτας Ικαρίου, της Ευαγγελία Αργυρού και όλων όσων συνέβαλλαν,αποτέλεσαν το γεγονός των φετινών γιορτών.

Φωτογραφίες από την πρώτη βραδιά μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας στο Facebook