Λες και ήταν,πράγματι,χτες, αφού όλα ήταν προσεγμένα και οργανωμένα στην εντέλεια από το Παράρτημα Σάμου του Λυκείου των Ελληνίδων στην Μουσικοχορευτική εκδήλωση την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας, με θέμα την παλιά Αθηναϊκή Αποκριά και διανθισμένη από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια της περιόδου 1930-1960 και τους τέλεια εκτελεσμένους χορούς.

   Στην εκδήλωση βαρύνουσα και σημαντική ήταν η συμμετοχή της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΗΔΥΛΗ Καρλοβάσου, υπό  την διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουμαραδιού. Χορευτές από τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου μάγεψαν με τους τέλειους χορούς τους επί σκηνής, ενώ παιδιά από το τμήμα θεατρικού παιχνιδιού έπαιξαν παιχνίδια εκείνων των εποχών.
   Την χορωδία ΗΔΥΛΗ και τους χορευτές σε όλο το δρώμενο πλαισίωσαν οι μουσικοί Μανώλης Βουλαρίνος στην κιθάρα, Αλέκος Κωνσταντάτος στο μπουζούκι,Σταύρος Μιχαλόπουλος στο ακκορντεόν και ο μαέστρος Γιώργος Κουμαραδιός στο πιάνο. Την διδασκαλία των χορών έκανε η καθηγήτρια παραδοσιακών χορών Ελευθερία Καραγεωργίου, με την συμβολή της Ελένης Περπιράκη, ενώ την χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών ο Γιώργος Κουμαραδιός.
    Στην όλη μαγεία της βραδιάς συνέβαλαν με τις κομμώσεις εποχής η Δήμητρα Ευγενικού και η Μαρία Καραχριστοδούλου, η Θεατρική Ομάδα Σάμου με την παραχώρηση των κοστουμιών, η Μαρία Σταματέλου που φρόντισε τον φωτισμό και τον ήχο και η Βίκυ Γρύλλου που προσέφερε για την παράσταση γυαλιά εποχής. ΄Ηταν μια εκδήλωση που ξύπνησε την νοσταλγία για τους παλιότερους που έζησαν τις Απόκριες εκείνης της εποχής, αλλά έδειξε και στους νεώτερους τα διασκεδαστικά ήθη μιας περιόδου με δυσκολίες αλλά και διάθεση για ζωή και δημιουργία.
     Σίγουρα το Παράρτημα Σάμου του Λυκείου των Ελληνίδων φώτισε με αυτή την εκδήλωση το νέο έτος χαρίζοντας στιγμές ελκυστικές σε όλους, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές του και δικαιώνοντας την μεγάλη ιστορία και προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
   Στην αίθουσα επικράτησε το αδιαχώρητο και αποδείχτηκε μικρή για τους φίλους του Λυκείου. Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος,ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης,ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Σεβαστάκης, εκπρόσωπος της 79 ΑΔΤΕ,ο Αστυν.Δ/ντής, ο Υπολιμενάρχης,ο πρόεδρος της Δ.Κ.Σαμίων Δημήτρης Βογιατζής, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Σάμου κ.Νίκος Παύλου και άλλοι.