ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ                           ΣΑΜΟΣ 1-8-22

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει την Διοικήτρια του νοσοκομείου για ωμή παρέμβαση που έκανε σε γιατρό για διάγνωση, γνωμάτευση και χορήγηση αναρρωτικής αδείας σε εργαζόμενη του νοσοκομείου. Είναι ξεκάθαρο και δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους παρεμβάσεις από κανέναν, διότι κανείς δεν εχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε ιατρικές διαγνώσεις και γνωματεύσεις, εκτός των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών.

 

Καλούμε τους γιατρούς του νοσοκομείου μας να μη δέχονται τέτοιους είδους παρεμβάσεις που αμφισβητούν  την κρίση τους και την επιστήμη τους.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

 

Σταμάτης Φιλιππής                                                   Μανουέλα Χριστοδουλάκη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ                           ΣΑΜΟΣ 1-8-22

 

Σχόλιο για την επικριτική παρέμβαση του Βουλευτή του Νομού Σάμου σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείο  και Αντιδήμαρχος αρμόδιος για ζητήματα υγείας.

Ο Βουλευτής του Νομού πετάει την μπάλα στην εξέδρα, αυτό ακριβώς που κάνει και η Κυβέρνηση του, εκχωρώντας  σε Δήμους και Περιφέρειες να αναλάβουν αρμοδιότητες του τομέα υγείας, βάζοντας έτσι νέα χαράτσια στους δημότες και οδηγώντας τελικά το σύστημα υγείας στην αγκαλιά των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Περάσαμε δηλαδή από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τον Πολάκη στο ‘’ ότι δεν μπορώ να γεννήσω γιατρούς’’ στην σημερινή κυβέρνηση και στον Βουλευτή του Νομού να ζητά από τους Δήμους να παραχωρήσουν ένα δωμάτιο και ένα πιάτο φαγητό για να προσελκύσουν γιατρούς. Την στιγμή που η πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχει διώξει γιατρούς και άλλο κόσμο στο εξωτερικό, έχει τσακίσει μισθούς, ενώ η ακρίβεια και η φοροληστεία οργιάζει, έχει διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και έχει κάνει τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και γενικότερα όλων των υγειονομικών κόλαση, ενώ τους περιφέρει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νησί σε νησί χρησιμοποιώντας τους ως λύσεις μπαλώματα. Το ερώτημα που προκύπτει από τα λεγόμενα του βουλευτή είναι: «γιατρούς δεν προσελκύουμε» και αναρωτιόμαστε : το ίδιο συμβαίνει και με το υπόλοιπο προσωπικό ; για αυτό υπάρχουν τα τεράστια κενά στη νοσηλευτική υπηρεσία, στο παραϊατρικό προσωπικό, στην τεχνική υπηρεσία, στο διοικητικό και στο προσωπικό καθαριότητας  ;

Εδώ βλέπουμε ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και η μία κυβέρνηση συνεχίζει εκεί που σταματά η άλλη .Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας , να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης για όλους τους συνανθρώπους μας .

Κύριε Βουλευτά να προκηρυχτούν τώρα οι 33 μόνιμες θέσεις γιατρών που προβλέπει ο παμπάλαιος οργανισμός του νοσοκομείου, οι 40 μόνιμες θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού και όλες όσες προβλέπονται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, αλλά και οι 60 θέσεις που έχουν αφαιρεθεί από το 2011.

ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

Το Δ.Σ.