Στην θεμελίωση του Ιερού Ναού των Αγίων Κων//νου και Ελένης, που θα ανεγερθεί, με πρωτοβουλία του Ταξιάρχου Δ/τή της 79 ΑΔΤΕ κ.Γιώργου Κουρή, στον περίβολο του διοικητηρίου της Ταξιαρχίας, δίπλα από το κτίριο της διοίκησης, προέβησαν σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κος Ευσέβιος,με την συνοδεία του Αρχιμανδρίτη κ.Σωτηρίου και ιερέων και ο Ταξίαρχος κος Κουρής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου, του θεματικού αντ/χη κου Κυριαζή,της προέδρου του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κας ΄Αννης Ανδρεάδη, του δημοτικού συμβούλου κου Νίκου Στεφανή, εκπροσώπων των συλλόγων αποστράτων και εφέδρων αξιωματικών και άλλων.

Μετά το σύντομο εκκλησιαστικό τελετουργικό, παρουσία όλων, τοποθετήθηκε μαρμάρινος σταυρός, εικόνα των Αγίων και καντήλι σε άνοιγμα και πάνω τοποθετήθηκε η μαρμάρινη πλάκα της θεμελίωσης. Δηλώσεις έκαναν στην κάμερα της Σαμιακής Τηλεόρασης ο Μητροπολίτης κ.Ευσέβιος και ο Ταξίαρχος κ.Κουρής.

Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στην αίθουσα τελετών της 79 ΑΔΤΕ, όπου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της 79 ΑΔΤΕ, μετά την ευλόγησή της από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη. Πριν την διανομή της πίτας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, έκανε μια ευχάριστη και συγκινητική έκπληξη στον Ταξίαρχο, επιδίδοντάς του σαν έκφραση ευχαριστιών, αλλά και επ΄ ευκαιρία των 40 ετών ύπαρξης της 79 ΑΔΤΕ στα νησιά μας, τιμητικό πάπυρο με ευχαριστίες, που διάβασε ο Αρχιμανδρίτης π.Σωτήριος Κοσμόπουλος και έναν σταυρό,ως απόδοση τιμής της τοπικής εκκλησίας αλλά και κοινωνίας, στο έργο όλων των στελεχών του στρατού στα νησιά.

Το τυχερό κομμάτι της πίτας, πήγε στο υπασπιστήριο και στην κα Πηγή Βουγαζιανού, που παρέλαβε από τον κ.Ταξίαρχο το δώρο που αντιστοιχούσε.

Περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα μας στο Facebook