Αυτό ήταν! Η πρωτεύουσα ζωντάνεψε, η παραλιακή γέμισε κόσμο, ντόπιους κι επισκέπτες, γέμισε ειδικούς στην κεντρική σκηνή, που αξιοποίησαν τα τοπικά προϊόντα, τα οποία κατέκλυσαν τον χώρο από την πλατεία Πυθαγόρα, έως κοντά στο λιμάνι στα 35 περίπτερα. Κι αυτό οφείλει να προβληματίσει, να προκαλέσει σκέψεις και ιδέες,συνεργατική διάθεση, γιατί τελικά-όπως συμβαίνει πάντα-κάποιος ή κάποιοι ανοίγουν έναν δρόμο και είναι στο χέρι των υπολοίπων να τον συνεχίσουν ή να τον αφήσουν να «χορταριάσει».

«Ο Τουρισμός συναντά την Τοπική Παραγωγή» η ιδέα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, από την τακτική επαφή του με τους παραγωγούς, μεταποιητές και βιοτέχνες του νησιού, που την πρώτη μέρα συγκέντρωσε τους καλύτερους του είδους επί της κεντρικής σκηνής, Σάμιους και εξ Αθηνών, με αποκορύφωμα τον Σάμιο master chef Λάμπρο Βακιάρο, που έκλεψε την παράσταση όχι λόγω τηλεοπτικής λάμψης, όσο για την απλότητα του χαρακτήρα του και την προσήνεια που τον διέκρινε.

Η «περατζάδα» του κόσμου από τα περίπτερα με τα εκθέματα, χάρισε σε όλους την γνωριμία με ό,τι παράγει αυτός ο ευλογημένος τόπος, δοκίμασε τα κεράσματα, ψώνισε προϊόντα της Σαμιακής γης, αλλά και της Ικαρίας και των Φούρνων, για να τα εντάξει στην καθημερινή διατροφή του και να στηρίξει τους ανθρώπους που επιμένουν να επιχειρούν σε μια εποχή κατάπτωσης και παραίτησης.

Η έκθεση των προϊόντων, τα δρώμενα επί της σκηνής και κυρίως η ζωντάνια της πόλης, συνεχίζεται το Σάββατο και την Κυριακή, και με άλλα μαγειρέματα και με άλλες εκπλήξεις.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο Facebook