Λαβωμένη και πονεμένη άφησε την Σάμο απ΄άκρου εις άκρη οχτεσινός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 2 η ώρα περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι απώλειες σε κτίρια, σε περιουσίες και επιχειρήσεις ,σε εκκλησίες και σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια ανυπολόγιστες, αλλά η μεγαλύτερη απ΄ όλες η απώλεια των δύο νέων παιδιών 17 και 15 ετών, που έχασαν άδοξα την ζωή τους από κατάρρευση παλαιού σπιτιού στο στενό πίσω από το Γεφυράκι. Η επόμενη μέρα, Σάββατο 31/10 αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής σε όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο, στον εσωτερικό εμπορικό πεζόδρομο και παντού οι άνθρωποι μετρούν τα μεγέθη της καταστροφής.

Οι τραυματίες που διεκομίσθησαν στην Αθήνα, το 14χρονο παιδί στο Παίδων Αγλαία Κυριακού, δεν έχει ακόμα εγχειρισθεί στα ανοιχτά κατάγματα που φέρει, οι γιατροί περιμένουν να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, ενώ η 63χρονη γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.Οι άλλοι έξι τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Σάμου, το οποίο, όπως και όλες οι υγειονομικές μονάδες του νησιού είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Από τις πρώτες ώρες χτες Παρασκευή, η κρατική μηχανή κινητοποιήθηκε και είχαμε άμεσα την άφιξη κλιμακίου της ΕΜΑΚ, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά, ενώ στη συνέχεια αφίχθησαν ο Περιφερειάρχης κ.Μουτζούρης, ο Βουλευτής κ.Στεφανάδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Λιβάνιος, ενώ σήμερα το μεσημέρι στις 12.οο αναμένεται στην Σάμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις για εκτίμηση της κατάστασης σε ανατολική και δυτική Σάμο και τοποθετήθηκαν με μέριμνα της 79 ΑΔΤΕ σκηνές σε γήπεδα και ανοιχτούς χώρους παντού,όπου διανυκτέρευσαν πολλοί συμπατριώτες μας και οι περισσότεροι στα αυτοκίνητά τους.

Αυτή την ώρα(Σάββατο πρωί)έχουν αρχίσει οι έλεγχοι αποτίμησης των ζημιών από 44 μηχανικούς που ήρθαν από Αθήνα κι από τους μηχανικούς της Περιφέρειας και των Δήμων, κάνοντας αρχή από την παραλιακή ζώνη.

΄Οσο αφορά το θλιβερό καθήκον που καλούμαστε να επιτελέσουμε, αύριο στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνη η κηδεία της Κλαίρης Λυμπέρη στην εκκλησία του Αγ.Χαραλάμπους Σάμου και στις 15.00 το απόγευμα στον μητροπολιτικό ναό τουΑγ.Νικολάου η κηδεία του ΄Αρη Τσιούρα(Κομνηνού).

Το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο επιτελείο της Σαμιακής Τηλεόρασης, είναι από χτές στον δρόμο και θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτα εξέλιξη.