Το βιβλίο «Διηγήματα» του Γεώργη Ν. Καρατζά παρουσίασαν τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο αναγνωστήριο των Γ.Α.Κ Σάμου, τα Γενικά Αρχεία Σάμου και το περιοδικό «Απόπλους».

Για το βιβλίο μίλησαν κατά σειράν , οι  Ελπίδα Κατσικογιάννη, που έκανε μια εκτενή αναφορά στα περιεχόμενα διηγήματα του βιβλίου και την εισαγωγή σ΄ αυτό του Χρίστου Λάνδρου, ενώ ο Βαγγέλης  Δημητριάδης περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο και με την μαρτυρία του, την συνάντηση των δύο πνευματικών ανθρώπων του τόπου, του Γεώργη Καρατζά και του Χρίστου Λάνδρου.Ο συγγραφέας Χρίστος Λάνδρος έκλεισε με λεπτομέρειες από την πολυετή του έρευνα στα χειρόγραφα του Γεώργη Καρατζά, διαβάζοντας και ένα απόσπασμα από ένα χαρακτηριστικό διήγημα του Καρατζά. Η Αγγέλα Χατζημιχάλη, προλόγισε την εκδήλωση ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωσή της.

Στον χώρο του αναγνωστηρίου  λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού σχετικού με τον Καρατζά και την εποχή του από τις συλλογές των Γ.Α.Κ και του μουσείου Μαραθοκάμπου, που θα λειτουργήσει έως τις 18 Οκτωβρίου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.