Πολλοί οι πιστοί που μπήκαν στις βάρκες των εθελοντών από το πρωί για να φτάσουν ως το Μακρόνησο, απέναντι από την Αγ.Παρασκευή στο Νησί και να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία για τα εννιάμερα, που τέλεσε όπως πάντα ο εφημέριος του Ι.Ν.Αγ.Θεοδώρου πατέρας Δημήτριος Ρηγάκης, με την συνοδεία του ψάλτη κ.Χρήστου Λάνδρου και του κ.Γ.Δανέζη. Η ατμόσφαιρα κατανυκτική, ο καιρός αρκετά καλός για το πέρασμα απέναντι, άρτος και κεράσματα στο τέλος της θείας λειτουργίας και ο θαλάσσιος δρόμος της επιστροφής, πιό «στρωτός» με τον καιρό πρίμα. Απέναντι στην ακτή, στην αυλή της Αγ.Παρασκευής, τους επισκέπτες του Μακρόνησου και άλλους, περίμενε μια νοστιμότατη γιορτή, που μοιράστηκε χωρίς τσιγκουνιές από τους ανθρώπους που την ετοίμασαν.

΄Οπως και με τον παρακείμενο Αγ.Νικόλαο, έτσι και με το Μακρόνησο, η ευλάβεια ενισχύεται από την φυσική παρουσία του καθενός πάνω στις βραχονησίδες, όπου κυματίζει η σημαία, και η αίσθηση είναι εξόχως αναζωογονητική.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν όλοι οι άνθρωποι που κάθε φορά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, χρόνο και χρήμα για να τηρούνται οι παραδόσεις, που έρχονται από πολύ παλιά. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Φωτογραφίες στην σελίδα μας στο Facebook