Η δεύτερη μέρα του εορταστικού διημέρου του ΕΟΣ Σάμου, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου Οίνου για να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν όλα όσα είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι του ΕΟΣΣ.

Τα δρώμενα ήταν ποικίλα και ξεκίνησαν με μαγειρέματα όπου συμμετείχαν τα παιδιά απέναντι στους Σαμιώτες σεφ Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή και τα οποία πήραν μια γεύση και πώς φτιάχνονται τα φαγητά, αλλά και δοκιμάζοντάς τα.

Η σχολή χορού της Μαρίας Χατζηνικολάου από το Καρλόβασι, έκανε επίδειξη χορευτικών ικανοτήτων στην αίθουσα των αμπελιών.

Η Κυριακή έκλεισε με την δοκιμή κρασιών και κοκτέϊλ με βάση το σαμιώτικο κρασί και την συνοδεία στο πιάνο της καθηγήτριας πιάνου Κάτιας Θεοχαροπούλου, που μάζεψε κοντά της τα παιδιά παίζοντας χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

΄Ετσι η ιδέα πραγματοποίησης ενός γιορταστικού διημέρου για μεγάλους και παιδιά, στον μοναδικό χώρο του Μουσείου Οίνου, της γνωριμίας μεγάλων και μικρών με το σαμιώτικο κρασί και τις δραστηριότητες του ΕΟΣΣ,στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, κάτι που θα κάνει τους ανθρώποους του συνεταιρισμού να σκέφτονται από τώρα την επόμενη παρόμοια κοινωνική παρέμβασή τους.

Φωτογραφίες από την Κυριακή, στην σελίδα μας στο Facebook