Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο “Η καρδιά μου, μια πατρίδα” είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Σάμιοι, την Πέμπτη 30/4 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Η παράσταση πραγματεύθηκε τον πόνο των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους, τη Μικρά Ασία, και τη ζωή τους μετά από αυτό.

Δύο πρόσφυγες, μέσα από τα τραγούδια τους, λένε τον καημό τους σε μια τραγουδίστρια σε ένα καπηλειό στα παράλια της Σάμου. Η ιστορία που αφηγείται, βασίζεται σε μια ιδέα της Αθηνάς Τσαμαδού και μας ταξιδεύει με τη μουσική στη Σμύρνη, τον Πόντο, την Κύπρο και την Αρμενία.

Επί σκηνής η Λένα Αλκαίου, η Καίτη Κουλλιά κι ο Ανδρέας Λάφης, στην θέση του Γιάννη Κρητικού,που δεν μπόρεσε να έρθει στη Σάμο για λόγους υγείας, καθώς και τρεις υπέροχοι δεξιοτέχνες σολίστες μουσικοί, που απέδωσαν τα διαχρονικά κομμάτια, που αναφερόταν στην προσφυγιά, τον ξενιτεμό και τις χαμένες ή μοιρασμένες πατρίδες των ανθρώπων.

Τα τραγούδια ήταν από την παράδοση, από την Μικρασία και όσα διαχρονικά γράφτηκαν για τους καημούς και τα βάσανα του Ελληνισμού, αλλά και την ελπίδα που ποτέ δεν τον εγκατέλειψε.

Το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα συμμετείχε και καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες, ευχαριστήθηκε την παράσταση που υπήρξε άψογη από πλευράς ήχου και φωτισμού, από τον έμπειρο Γιώργο Κωνσταντινίδη.