Ημερίδα για το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο προϊόντων που πλήττουν καίρια την υγιή επαγγελματική δραστηριότητα και τους επιχειρηματίες πολλών κλάδων, πραγματοποίησε την Παρασκευή 3/2 το μεσημέρι το Επιμελητήριο Σάμου, στην αίθουσα των συνελεύσεών του, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων αρχών, με ομιλητή τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κο Χατζηχριστοδούλου, Σάμιο στην καταγωγή.

Ο κος Χατζηχριστοδούλου, παρέθεσε στατιστικά στοιχεία για την δράση του παρεμπορίου, ανέφερε τι έχει κάνει ως τώρα για το θέμα το κράτος και ζήτησε από τους εκπροσώπους των δημοσίων υπηρεσιών, εντατικοποίηση των ελέγχων ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμιο), αλλά και στην τουριστική αγορά όπου κυκλοφορούν πλήθος ανώνυμων προϊόντων, που εμφανίζονται ως επώνυμα.

Αυτό που τόνισαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των δημ.υπηρεσιών ήταν η τραγική έλλειψη προσωπικού, που ακυρώνει σχεδόν την πραγματοποίηση ελέγχων και ζήτησαν να πιέσει και το Επιμελητήριο το κράτος να υπάρξει στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

—————————————————————————-

Το Σάββατο 4/2 στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΙΟΛΙΣ το Επιμελητήριο έκοψε την καθιερωμένη πίττα του, την οποία ευλόγησε ο Γεν.Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης, Πανοσιολογιώτατος  π.Αμφιλόχιος Φλεβάρης, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε έναν απολογισμό των προηγούμενων ετών που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω πανδημίας, ενώ μετά την ευλόγηση της πίττας παρουσιάστηκαν από τον υπεύθυνο εταιρείας, τα προγράμματα που “τρέχουν” με ενέργειες του Επιμελητηρίου, βοηθητικά της επιχειρηματικότητας και απλοποίησης των διαδικασιών.

Το τυχερό νόμισμα που αντιστοιχούσε σε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, έπεσε στον κ.Γιώργο Χατζηδημητρίου, του Hondos Center .

Φωτογραφίες από τις δύο εκδηλώσεις στην σελίδα μας στο facebook