Συναυλία αλληλεγγύης, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν προς υποστήριξη της Σαμιώτισας Αναστασίας Τριανταφύλλου, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας, διοργανώθηκε την Κυριακή 4/6 , ημέρα των γενεθλίων της, στο πάρκινγκ πίσω από τον Αγ.Νικόλαο στο Κοκκάρι, από τον ΑΨΕΣΚ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Κοκκαρίου, του συλλόγου ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ,της εθελοντικής ομάδας ΣΟΣ Κοκκαρίου, των συλλόγων γονέων Νηπιαγωγείου και Δ.Σχ.Κοκκαρίου καθώς και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κοκκαρίου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή δώδεκα μουσικών και τραγουδιστών της Σάμου. Διοργανώθηκε επίσης λαχειοφόρος αγορά με δώρο έναν μπαγλαμά, προσφορά του τεχνίτη μουσικών οργάνων Παύλου Παπανικολάου. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη εισαγωγή, πρώτα στα αγγλικά για τους πολλούς τουρίστες που συμμετείχαν και ακολούθως στα ελληνικά ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κοκκαρίου Γιώργος Περρής, για να ακολουθήσουν οι ευχαριστίες του πατέρα της Αναστασίας Θωμά Τριανταφύλλου. Οι καλλιτέχνες που χάρισαν μια υπέροχη βραδιά στους πολλούς παρευρισκόμενους ήταν: Κώστας και Ειρήνη Μαλάκη, Κυρ.Μαυρίκης, Γιάννης Μυτιληνός, Γιαννούλα Μάρκου(η νεαρότερη και πολλά υποσχόμενη φωνή),Γιάννης Δάνος, Βασίλης Σαράντου,Νίκος Καρβούνης, Μάνος Τσιμιτάκης, Νίκος Καραντάνης και η Χρυσούλα Κρητικού, που εκτός από τα γνωστά φωνητικά της προσόντα, έπαιξε και βιολί.

Η ηχητική εγκατάσταση για τις ανάγκες της συναυλίας ήταν μία  προσφορά της εταιρείας SOUNDCOLORS του Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει, για την κίνηση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Κοκκαρίου, να προσφέρει 500 ευρώ, ως ενίσχυση για την αγορά 100 εισιτηρίων.

Αξίζει να μεταφέρουμε τα λόγια αγάπης και ευαισθησίας από την σελίδα στο Facebook της Κοινότητας Κοκκαρίου:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, ως Κοινότητα αλλά και ως απλοί Πολίτες αυτού του μικρού Χωριού της Σάμου μας, του Κοκκαριού μας, που η Αναστασία Τριανταφύλλου μας επέλεξε ως συνοδοιπόρους της στο δύσκολο δρόμο που έχει διαβεί.
Ας γίνουμε όλοι μας η πέτρα που θα κάτσει να ξαποστάσει, το πεύκο που θα της χαρίσει τον ίσκιο του και το νερό που θα την ξεδιψάσει σ’ αυτή της την πορεία.
Το Κοκκάρι έχει ήδη ανοίξει τις Πόρτες του … εσείς απλά ανοίξτε την αγκαλιά σας … λιμάνι για την Αναστασία!»