Αγώνας δρόμου 8,5 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/11 στα πλαίσια του εορτασμού της 107ης επετείου της ΄Ενωσης της Σάμου με την Ελλάδα, με τίτλο “Τρέχουμε για την ιστορία μας”, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και τον Πεζοπορικό-Ορειβατικό Σύλλογο Σάμου. Τριάντα οκτώ αθλητές και αθλήτριες(η συμμετοχή των γυναικών ήταν ισχνή,μόλις τρεις), έτρεξαν  δύο φορές ως τον κόμβο Μαλαγαρίου και τερμάτισαν στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου τους περίμενε ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καρράς, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σαμίων Δημήτρης Βογιατζής και ελάχιστοι συμπολίτες.

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές μεταλλίων στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, με κότινο ελιάς που είχε ετοιμάσει ο αεικίνητος γεωπόνος του Κοκκαρίου Γιακουμής Αμυρσώνης. Στην κατηγορία των ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Σκαπέτης(απονομή ο Δήμαρχος), δεύτερος ο Παναγιώτης Λιάκος(απονομή ο Αντιδήμαρχος Β.Καρράς) και τρίτος ο Σταμάτης Καλατζής(απονομή ο πρόεδρος της Δ.Κ.Σαμίων), ενώ μετάλλια πήραν και οι τρεις γυναίκες που συμμετείχαν(απονομές η κ.Κασμά, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου, Μάριος Καγιόπουλος, πρόεδρος του ΕΟΠΣΣ και η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη Σάμο.

Στην αρχή ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος ευχήθηκε σε όλους καλόν αγώνα για την ιστορία του νησιού μας, για την Σάμο της καρδιάς μας, ενώ τον γενικό συντονισμό είχε όπως πάντα ο μετρ του είδους Μάριος Καγιόπουλος.΄Αψογη η ρύθμιση της κυκλοφορίας από το τμήμα τροχαίας της Λιμενικής Αρχής.

Φωτογραφίες από τον αγώνα στην σελίδα μας στο Facebook