Η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία αλλά το σίγουρο επακόλουθο μιας αντιλαϊκής πολιτικής που είχε επισημανθεί κατ’ επανάληψη τόσο από το Εργατικό Κέντρο όσο και από τους Συλλόγους εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και άλλους φορείς, στην Βουλή, το Υπουργείο Υγείας και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση όλων των δομών υγείας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου καθώς μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι κλινικές από την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Υγείας  για τις εγκληματικές τους ευθύνες,  που οδήγησαν στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου, ενώ απειλείται με κλείσιμο και η Μαιευτική Κλινική. Εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αποφασίζουμε  ομόφωνα την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 9 Απρίλη για το νησί της Σάμου από ώρα 10.00΄ έως 15.00΄ και καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό του νησιού μας να δώσει μαζικά το παρών στην συγκέντρωση που θα γίνει 10.00΄ το πρωί στο Νοσοκομείο.

Απαιτούμε στελέχωση των κλινικών με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό σήμερα. Σε περίπτωση τραγικών συνεπειών τους καθιστούμε υπεύθυνους.

Απαιτούμε το νοσοκομείο να έχει όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες κλινικές και τμήματα, πλήρως εξοπλισμένα ώστε να παρέχει σύγχρονες και σε υψηλό επίπεδο υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, το Σαμιακό λαό να κάνουν δική τους υπόθεση το ζήτημα της Υγείας και να συμμετέχουν μαζικά  στη συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου και στην πορεία προς την Πλατεία Πυθαγόρα την Τρίτη 9 Απρίλη και ώρα 10.00΄ το πρωί.

Για την Διοίκηση

Η Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Βρυνιώτη                                 Μανώλης Νεοφώτιστος