Σε μια λιτή και σεμνή τελετή, την Κυριακή 19/8 ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης τίμησε τον γνωστό και ένθερμο υποστηρικτή του νησιού, συμπατριώτη μας Στέλιο Νιώτη.

Στην κατάμεστη  αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και μετά από σχετική απόφαση του σώματος,  παρουσία των εκπροσώπων της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, κ.κ. Δωρόθεο Β’ και κ.κ. Πέτρο Στεφάνου αντίστοιχα, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, καθώς και εκπροσώπων του συλλόγων και φορέων, ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Στέλιο Νιώτη,  αναφερόμενος στην πολύτιμη παρουσία και συμβολή του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του νησιού,  στις δωρεές του για την αναβάθμιση και προβολή των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων του νησιού, στη διοργάνωση σπουδαίων εικαστικών γεγονότων, καθώς επίσης και στην καθοριστική του δημιουργία στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Εν χορδαίς και οργάνοις» – η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή στην Σύρο, που στοχεύει στη διάσωση και μεταλαμπάδευση προς τους συριανούς νέους τη ρεμπέτικη και παραδοσιακή μουσική.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Νιώτης βαθύτατα συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονται κοντά του, αλλά και όλους όσους κατά το παρελθόν τον βοήθησαν καθοριστικά στην μετέπειτα πορεία της ζωής του.

Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό απεύθηναν ο Μητροπολίτης Σύρου, ο Καθολικός Επίσκοπος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ενώ το πρακτικό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ανέγνωσε ο Πρόεδρος, Γιώργος Δούναβης.