Την απόλυτη μουσική απόλαυση βίωσαν οι πολλοί ακροατές της συναυλίας του μουσικού σχήματος της Μεγάλης του Μάρκου Σχολής από την Σύρο. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Φεστιβάλ “Ανατολικό Άκρο” Δυτικής Σάμου και του συλλόγου “Εν χορδαίς και οργάνοις” της Σύρου, το Σάββατο 27 Αυγούστου το βράδυ στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Κοντεϊκων, του χωριού που χτυπήθηκε σκληρά από τον σεισμό του 2020.

Ο δάσκαλος και υπεύθυνος του Φεστιβάλ Απόστολος Γιαννακόπουλος, παρουσίασε με συγκινητική προσφώνηση τα παιδιά, τους μουσικούς και τους τραγουδιστές της Σύρου, μη παραλείποντας και την υποδειγματική οργάνωση στο πρόσωπο της κας Σταυρούλας Κοπανιτσιάνου, που έχει την διοικητική υποστήριξη του συλλόγου της Σύρου.

Συμμετείχαν οκτώ νεαροί εκτελεστές της μουσικής σχολής της Σύρου, ο μαέστρος Αρίστος Βαμβακούσης, ο μπασίστας Τάκης Φραγκούς και οι τραγουδιστές Ανδρέας Καρακότας και Σταυρούλα Μανωλοπούλου, που έκαναν καταπληκτικές ερμηνείες.

Η συναυλία ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη, το πρώτο με τραγούδια από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, το δεύτερο από την ταινία Ρεμπέτικο, σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους του Νίκου Γκάτσου και το τρίτο με μια επιλογή τραγουδιών του Μάρκου Βαμβακάρη, με εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς.

Παρέστησαν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου “Εν χορδαίς και οργάνοις” κ.Στέλιος Νιώτης, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης και δύο Ιταλοί αυτοδιοικητικοί που βρίσκονται στο νησί για αδελφοποίηση της πόλης τους με τον Δήμο Δυτ.Σάμου, που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την συναυλία.

Ο σύλλογος των Κοντεϊκων απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην κα Σταυρούλα Κοπανιτσιάνου, ως εκπροσώπου του Συριανού συλλόγου.