Περίπου στις 07:15 το πρωί της Παρασκευής (20/09) κάτοικοι των Μυτιληνιών, αλλά και από άλλες περιοχές του νησιού, πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στην περιοχή «Ζερβού» (σφαγεία ΚΝΙΤΗ), όπου εκεί εδώ και δύο μέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευής του νέου ΚΥΤ Σάμου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργος Ελευθερόγλου μιλώντας στο Radio Café 102,4 και στο Samostoday.gr, είπε ότι «την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα έχει κάνει την προεργασία το δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, θα καταθέσει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Επίσης θα προβεί και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, οπότε σταματούν όλες οι εργασίες μέχρι νεωτέρας».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας «Ήρθαμε εδώ σήμερα για να προστατέψουμε την περιοχή μας. Σε λίγο καιρό εδώ η περιοχή θα έχει δύο τζαμιά. Δεν φτιάχτηκαν επί Τουρκοκρατίας και θα φτιαχτούν τώρα. Είναι η περιοχή μας και θα επιτρέψουμε να γίνουν τζαμιά, ούτε να έρθουν εισβολείς».

Ο τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Δημήτρης Βαλής: «Θα είμαστε εδώ, θα αγωνιζόμαστε για να μην γίνει το νέο ΚΥΤ».

00DiamartyriaNeoKyt01

Ο Περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Σταμάτης Φιλιππής είπε: «Το έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα hot spot. Μιλάμε για αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Πρέπει να κλείσει το ήδη υπάρχον στο Βαθύ, με τις γνωστές σε όλους μας άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι, αλλά το κυριότερο να καταργηθεί η συμφωνία της ΕΕ – Τουρκίας, που κρατά εγκλωβισμένους αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά.

Η ειρηνική διαμαρτυρία διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ αντιπροσωπεία των κατοίκων (10μελής περίπου), με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, μετέβη στην περιοχή, όπου εκτελούνται τα έργα της κατασκευής του νέου ΚΥΤ.

Διαβάστηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπου θ’ αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς, ενώ προγραμματίσθηκε ολιγομελής αντιπροσωπεία να μεταβεί στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου, ώστε να ενημερώσει τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Στάντζο.

πηγη: SamosToday