΄Αρχισαν σήμερα Σάββατο 11/11, οι εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου της ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα. Την ημέρα αυτή επέλεξε ο Δήμος Σάμου να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης στο κτίριο του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη, όπου φιλοξενούνται πίνακες του διάσημου ζωγράφου Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη, που παραχώρησαν ευγενώς οι διαχειριστές της περιουσίας του.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος,έδωσε την εκκίνηση του δρόμου τιμής και μνήμης, μπροστά από το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Θεμιστοκλής Σοφούλης στο ΄Ανω Βαθύ, μήκους 3200 μ. ο τερματισμός του οποίου έγινε στην πλατεία Θ.Σοφούλη μπροστά από το άγαλμά του στην πόλη της Σάμου. Πήραν μέρος περίπου 30 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, από την παιδική έως και την…τρίτη ηλικία! Σε όλους απονεμήθηκαν μετάλλια για την συμμετοχή τους, ενώ την διακριθείσα τριάδα αποτέλεσαν ο γνωστός δρομέας Δημήτρης Λιάκος και δύο μικροί αθλητές ο Ευάγγελος Χατζημιχάλης και ο ΄Αγγελος Αγγελόπουλος.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση στην αίθουσα του Δήμου, με συνεργασία του Δήμου και του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου, στην οποία ομιλήτρια για τα γεγονότα της ΄Ενωσης ήταν η φιλόλογος κα Μαρία Μένγκ, ενώ η παιδική χορωδία της Σαμάρτ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουμαραδιού, απέδωσε τέσσερα τραγούδια και η βραδιά έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 12/11 με την μεγάλη παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Σάμου, με την συμμετοχή σχολικών και συλλογικών τμημάτων από όλο το νησί και  τμημάτων στρατού.

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στη σελίδα μας στο Facebook