Ισχυρά συναισθήματα, θύμησες και αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Αδαμαντίνης Κουμιώτου «Ζωή κατάματα». Κι αυτό βγήκε σαν συμπέρασμα από την όλη παρουσίαση, ότι η γραφή της κ.Κουμιώτου, είναι αντανάκλαση μιας κατάματα αντιμετώπισης της ιστορίας, των ανθρώπινων σχέσεων, του πόνου του ξεριζωμού, της αντιμετώπισης της ζωής παρά τις δυσκολίες κατάματα, με δύναμη.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν με σύντομες αλλά καίριες αναφορές και εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις ο Εκπαιδευτικός-Δημοσιογράφος-Λογοτέχνης Νίκος Ορφανός, ο Καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Μανόλης Βαρβούνης και η φιλόλογος κ.Μαρία Μένγκ, που έδινε συνεχώς βήμα στην συγγραφέα να διαβάζει αποσπάσματα σύμφωνα με την παρουσίασή της. Ενδιάμεσα η υψίφωνος Ζαφειρούλα Χατζηφωτίου απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια a kapela , ενώ η συγγραφέας στο κλείσιμό της δεν ευχαρίστησε απλά τους παρευρισκόμενους, που ήταν  αρκετοί, δείγμα της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας στο πρόσωπό της, αλλά με λογοτεχνικό τρόπο εκδήλωσε τα αισθήματά της απέναντι στο νησί της και τους ανθρώπους του. Το βιβλίο βασίζεται σε αληθινές ιστορίες ανθρώπων της μεταπολεμικής Ελλάδας, μετά από έρευνα αλλά και σημαντικές μαρτυρίες για την ολοκλήρωσή του.

Η συγκινητικότερη στιγμή ήταν όταν η συγγραφέας κάλεσε στο βήμα την «Θάλεια» του μυθιστορήματος, που δεν ήταν άλλη από την κα Λουκία Δημητρίου,κοντά στην οποία και την οικογένειά της η Αδαμαντίνη Κουμιώτου έζησε δεκαετίες από την ζωή της και η οποία βαθειά συγκινημένη δεν μπόρεσε να αθρώσει λέξη για το βιβλίο. Στο τέλος ο κ.Μανόλης Βαρβούνης, απένειμε τιμητική πλακέτα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, όπου προεδρεύει, η οποία απονεμήθηκε στην κ.Κουμιώτου, μετά από εισήγησή του.

Στο τέλος η συγγραφέας δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κοινού και υπέγραψε το βλβίο της.

Φωτογραφίες από την παρουσίαση στην σελίδα μας στο Facebook