Εκδήλωση-Αφιέρωμα στην τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο και τον ρόλο που διαδραμάτισε στο έπος του 1940, διοργάνωσε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου, ο Φιλοτεχνικός ΄Ομιλος Σάμου, στα πλαίσια του εορτασμού της 76ης επετείου του ΟΧΙ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. κ.Νίκος Βαρούμας, ενώ σύντομο χαιρετισμό-παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Σάμου κ.Μιχάλης Αγγελόπουλος. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σάμου κος Ευσέβιος,ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ.Νίκος Κατρακάζος, ο Ταξίαρχος διοικητής της 79 ΑΔΤΕ και πλήθος κόσμου.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δικηγόρος Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος δεν περιορίστηκε στην καταλυτική για την εποχή παρουσία της Σοφίας Βέμπο και των τραγουδιών που γράφτηκαν για την περίσταση, αλλά ανέπτυξε ένα πλήρες χρονικό των συνθηκών πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον πόλεμο, ως τον εμφύλιο και την μετέπειτα κατάσταση στην Ελλάδα.

Την ομιλία του κ.Δημόπουλου, πλαισίωσαν μουσικά, ο καθηγητής μουσικής Μανόλης Σάββας στο πιάνο, ο Σταύρος Μιχαλόπουλος στο ακκορντεόν και η Χρυσούλα Κρητικού στα φωνητικά, που απέδωσαν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του αγώνα, με τα οποία η μεγάλη τραγουδίστρια της νίκης, εμψύχωνε τους έλληνες στρατιώτες, καθ΄ όλη την διάρκεια του πολέμου.