Η φετινή ετήσια παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ”, ήταν αφιερωμένη σε οκτώ καλλιτέχνες που δόξασαν το νησί μας και κάποιοι απ΄ αυτούς συνεχίζουν, παράλληλα με την επίδειξη των χορευτικών ικανοτήτων των μελών του, την Κυριακή το βράδυ στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Φρατζής για να ακολουθήσει με έναν πρόλογο για την εκδήλωση, η υπεύθυνη της όλης προσπάθειας κα Λούλα Κάϊλα. Μέλη του συλλόγου είχαν αναλάβει ο καθένας την παρουσίαση ενός από τους τιμώμενους καλλιτέχνες, με αναφορά στο βιογραφικό, την καλλιτεχνική τους πορεία και την σχέση τους με το νησί.

Πρώτη παρουσίασε τον αείμνηστο Κώστα Ρούκουνα ή Σαμιωτάκι, η κα Αγγελική Τσίρου και ακολούθησαν δύο χαρακτηριστικά τραγούδια του. Ο κος Τάσος Σαραντίδης έκανε την παρουσίαση του μεγάλου Σαμιώτη Νίκου Σταυρίδη και προβλήθηκαν σκηνές από δύο ταινίες του.Η κα Εύη Αρβανίτου, παρουσίασε την αειθαλή Σαμιώτισα Καίτη Γκρέϋ για να ακολουθήσουν δύο γνωστά τραγούδια της.Την παρουσίαση του διακεκριμένου ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου, από τα Σκουρέϊκα έκανε η κα Ελένη Πολίτη για να ακολουθήσει βίντεο με μήνυμα του ηθοποιού προς τον σύλλογο με ευχαριστίες. Τον όχι τόσο πολύ γνωστό στους περισσότερους, αλλά μεγάλο καλλιτέχνη του ελαφρού τραγουδιού Φίλανδρο Μάρκου, του γνωστού διδύμου Κορώνης-Φίλανδρος, παρουσίασε η κα Λούλα Κάϊλα κι ακούστηκαν δύο από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια του. Ακολούθησε η κα Μαριγούλα Τακτικού, με την αναφορά της  στην Ντίνα Κώνστα, από τους Σπαθαραίους, της κας Λούλας Κάϊλα για το αηδόνι του ρεμπέτικου και δημοτικού τραγουδιού Οδυσσέα Μοσχονά και τέλος η παρουσίαση από την κα Κάτια Καλύβα, του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, που συνέδεσε την ζωή του με την Σάμο και την αγάπησε, ενώ ακούστηκαν τρία μελλοποιημένα ποιήματά του.

Στο δεύτερο μέρος ο σύλλογος επιφύλαξε ένα χορευτικό κλείσιμο με χορούς που πρωτοχορεύτηκαν σε παλιότερες εκδηλώσεις του. Εντυπωσίασε ο κυπριακός χορός Τατσιά(κόσκινο), που απέδωσε με πολλή μαεστρία ο Τάκης Φώκος. ΄Επαιξαν και τραγούδησαν οι μουσικοί Παύλος Φρατζής, κιθάρα-φωνή,Γιάννης Δάνος, μπουζούκι-φωνή,Σταύρος Μιχαλόπουλος, ακκορντεόν-φωνή,Νίκος Καρβούνης, κιθάρα και στα φωνητικά ο Σπύρος Ζωχιός στα τραγούδια του Φίλανδρου, ο Μάριος Βαλωμένος και η Αγγελική Γιαλκέτση, στα ποιήματα του Γ.Ρίτσου.

΄Ηταν μια ακόμη από τις προσεγμένες και άρτια οργανωμένες παραστάσεις του συλλόγου ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ, που εισέφερε πολλά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και απόλαυσε το κοινό που κατέκλυσε την υπέροχη αίθουσα του αμφιθεάτρου του ΓΕΛ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στην σελίδα μας στο Facebook (Σαμιακή Τηλεόραση)