Μια άκρως ενημερωτική ομιλία διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας ΦΑΡΟΣ, το Σάββατο 12/9 το βράδυ, στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου, με ομιλητή τον Παιδοψυχίατρο-Οικογενειακό θεραπευτή κο Δημήτρη Φιλοκώστα, στα πλαίσια του διημέρου για τα 20 χρόνια του Κέντρου. Την Παρασκευή η βραδιά ήταν επετειακή και τιμητική,ήταν μια εσωτερική γιορτή για τα 20χρονα του Κέντρου, όπου τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι και μέλη του δ.σ. από την ίδρυσή του ως σήμερα.

Στην ομιλία του ο κ. Φιλοκώστας, με απλό και μεστό λόγο, με μειλίχιο ύφος, ανέπτυξε το θέμα των σχέσεων γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και ειδικών με τα παιδιά, στην λογική της ήρεμης δύναμης, με τρόπους και μεθόδους που φέρνουν αποτέλεσμα στην σύγχρονη εποχή και κοινωνία. ΄Ετοιμος κάθε στιγμή να ακούσει απορίες και προβληματισμούς, να συζητήσει με το κοινό και να προτείνει λύσεις, κοινό που αποτελούνταν κυρίως από εκπαιδευτικούς και γονείς, πραγματοποίησε μια ουσιώδη παρέμβαση σε ένα θέμα που απασχολεί και ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας ενίοτε και σοβαρά προβλήματα,ανάλογα με την αντιμετώπιση.

Την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε με σύντομες παρεμβάσεις, μετά λόγου γνώσεως, μια και είναι από τους πρωτεργάτες του ΦΑΡΟΥ η κα Ντέπη Τσουβαλά, που ευχαρίστησε στο τέλος όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του διημέρου.