Ο Φιλοτεχνικός ΄Ομιλος Σάμου εγκαινίασε τις εκδηλώσεις του για το 2019, με μια τιμητική και συγκινητική βραδιά-αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, με άρτια όπως πάντα οργάνωση, με ομιλήτριες δύο εξαίρετες φιλολόγους τις κυρίες Κάτια Καλύβα και Ελπίδα Κατσικογιάννη και πλαισίωση με τραγούδια σε στίχους του ποιητή στην πρώτη συνεργασία του Ομίλου με  την Μουσική Παρέα Σάμου.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη παρουσίαση ο πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. κ.Νίκος Βαρούμας, αναφερόμενος στην σημαντική για τον ΄Ομιλο χρονιά, αφού ο Φ.Ο.Σ. κλείνει 50 χρόνια ζωής και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει πληθώρα εκδηλώσεων μέσα στο 2019.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος κ.Κάτια Καλύβα με θέμα “Κωστής Παλαμάς, η ζωή-Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου” που αναφέρθηκε στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής και του έργου του ποιητή, με ιδιαίτερη αναφορά στην συλλογή “Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου”.

Η φιλόλογος Ελπίδα Κατσικογιάννη, με το εγνωσμένο για χρόνια φιλολογικό της βάρος μίλησε με θέμα “Κωστής Παλαμάς,ο ποιητής του καιρού του και του γένους του”.

Ακολούθησε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η απόδοση από την Μουσική Παρέα Σάμου έξι τραγουδιών σε στίχους του μεγάλου μας ποιητή, από τα δεκάδες που έχουν μελοποιηθεί από διάφορους συνθέτες. Η απόδοση ήταν ανάλογη της εμπειρίας και της σοβαρότητας που προσεγγίζει κάθε αναφορά της η Μουσική Παρέα Σάμου. ΄Επαιξαν οι μουσικοί: Γεωργία Σεργίου, πιάνο-φωνή, Γιάννης Πόθας,μπουζούκι,Δημήτρης Τσιαγκλής και Τάκης Χατζημιχάλης, κιθάρες-φωνητικά,Νίκος Καρβούνης, μπάσο,Διονύσης Μαστρογιάννης, ακκορντεόν-φωνητικά και οι κυρίες Φωτώ Βακίρη, Μαρίλη Λυμπέρη και Μαριάννα Νίλσεν, φωνητικά.

Η παρουσία του κοινού δεν ήταν ανάλογη με την σημαντικότητα του θέματος, την οργάνωση και την επιτυχή προσπάθεια. Καλό είναι το Σαμιακό κοινό να τιμά τέτοιες εκδηλώσεις που αντίστοιχα τιμούν τον τόπο και τον πολιτισμό μας.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στην σελίδα νας στο Facebook