Το Σάββατο 11/8 δεύτερη μέρα που ο τουρισμός συνάντησε την τοπική παραγωγή, τους τοπικούς παραγωγούς και τα μοναδικά τους προϊόντα, είχαμε την εμφάνιση δύο σημαντικών νέων ανθρώπων από την Σάμο, που διαπρέπουν ανά το πανελλήνιο και μάλιστα συνεργαζόμενους για μια σημαντική πρωτοβουλία για το νησί και τον τουρισμό του, μέσα πάντα από τις γεύσεις του. ο γνωστός και καταξιωμένος στον χώρο του δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης, ετοίμασε με επαγγελματισμό και έμπνευση ένα ντοκιμαντέρ για την νέα πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας και του Επιμελητηρίου, το «Σαμιώτικο πρωϊνό», που στόχος είναι να αντικαταστήσει στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και τους χώρους εστίασης τα τετριμμένα εδώ και δεκαετίες που το αποτελούν. Και ποιός άλλος θα πρωταγωνιστούσε στην ιδέα, την έμπνευση, την πρόταση παρασκευής του από τον master chef 2017 Λάμπρο Βακιάρο. ΄Ενα ντοκιμαντέρ με πλάνα επίγεια και εναέρια από τις μοναδικές ομορφιές του νησιού μας και τον πρωταγωνιστή να μαζεύει τα μοναδικά προϊόντα για την νέα πρόταση.

Η βραδιά ξεκίνησε με την επίδειξη του τρύγου του μελιού από τους ανθρώπους του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σάμου στο παρακείμενο περίπτερο, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου και γεύτηκαν το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ και ακολούθως ο Λάμπρος Βακιάρος ανέβηκε στη σκηνή και στον γνώριμο γιαυτόν χώρο της πρόχειρης κουζίνας που είχε στηθεί κι έφτιαξε το πρώτο Σαμιώτικο πρωϊνό, δίνοντας το έναυσμα για πολλές-πολλές εμπνεύσεις για την συνέχεια.

΄Αψογη η όλη διοργάνωση και την δεύτερη βραδιά, από όσους έχουν αναλάβει τις σημαντικές και απαραίτητες λεπτομέρειες, μεγαλύτερη η προσέλευση, η ικανοποίηση έκδηλη στα πρόσωπα διοργανωτών και επισκεπτών. Το νησί των χιλίων δυνατοτήτων ξεδιπλώνει τα προσόντα του μπροστά στο κοινό και βαδίζει με περισσότερη σιγουριά στο μέλλον του.

Η τρίτη και τελευταία βραδιά-Κυριακή 12/8-είναι αφιερωμένη στην Σαμιώτικη κολοκύθα και τα εξ αυτής παρασκευαζόμενα καταπληκτικά μπουρέκια. Η βραδιά θ΄ αρχίσει νωρίτερα, και θα βραβευθεί η μεγαλύτερη κολοκύθα.

Φωτογραφίες από την δεύτερη βραδιά στη σελίδα μας στο Facebook