Το έργο-παρωδία της Οδύσσειας του μετρ του είδους, Ντίνου Σπυρόπουλου, επέλεξε και ανέβασε φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημικής αποχής η Θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Σάμου , σε σκηνοθεσία της ακάματης εργάτριας του θεάτρου Αλίκης Μαμουλή, που αποτέλεσε την εγγύηση μιας επιτυχημένης καθ΄ όλα παράστασης, με τους μαθητές-ηθοποιούς να υπερβάλλουν εαυτόν επί σκηνής.

Το αμφιθέατρο του ΓΕΛ αποδείχτηκε λίγο για το κοινό που έσπευσε και ο όρος sold-out δεν ανταποκρινόταν στην προσέλευση.

Τα παιδιά έπαιξαν σαν επαγγελματίες και απέδωσαν τους ρόλους τους τόσο άψογα, που, και να ήθελε κάποιος, δεν θα μπορούσε να βρει ψεγάδι.

Εκτός από την “ψυχή” της ομάδας Αλίκη Μαμουλή, βοήθησαν οι καθηγήτριες Κων/να Βαμβάτσικου, Ειρήνη Λέκκου και η για χρόνια άλλη “ψυχή” της θεατρικής ομάδας Βίκυ Παπαδοπούλου. Την τόσο επιτυχημένη “τριήρη” επί σκηνής, το σκαρί του Οδυσσέα στο μακρύ ταξίδι του, κατασκεύασε ο κ.Ιωάννης Κώνστας.

Στο τέλος επιδόθηκαν έπαινοι από τον διευθυντή του Λυκείου Κώστα Ευστρατίου, σε κάθε έναν ηθοποιό ή συντελεστή της παράστασης, στις καθηγήτριες ανθοδέσμες, αλλά και  μία απ΄ αυτές  στον άνθρωπο που σαν διευθυντής για χρόνια του Λυκείου, πήρε πρωτοβουλίες για την απόκτηση του πλήρους αμφιθεάτρου και του εξοπλισμού και στήριξε την δημιουργική τάση των παιδιών διαχρονικά, στον πρώην δ/ντή κ. Ιωάννη Τζανή, που ανταποκρινόταν στον γνωστό τίτλο-ατάκα “στον κύριό μας με αγάπη”.